Online Duruşmaların KKTC’de de Uygulanması Amacıyla İlk Adımlar

Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği işbirliğinde duruşmaların online olarak yapılmasıyla ilgili görüşmelere başlandı. Konu ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Av. Hasan Esendağlı ve Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ögr. Gör. Sıla Tatlıdil google meet üzerinden oturum gerçekleştirerek online görüşmede bulundular. Gerçekleşen görüşmede, duruşmaların online olarak yapılmasının olumlu ve olumsuz yönleri ele alındı. İçinde bulunduğumuz salgın hastalık nedeniyle teknolojiye ayak uydurma zorunluluğu doğduğunu belirten Öğr. Gör. Sıla Tatlıdil, online duruşmaların olumlu ve olumsuz tüm yönlerinin ele alınarak sağlıklı sonuçlar elde edilebilmesi için gereken alt yapının sağlanması gerektiğini ifade etti. Konuya ilişkin olarak ilerleyen günlerde görüşmelerin devam edeceği de belirtilmiştir.