BU YIL 5.Sİ DÜZENLENEN GELECEĞİN GENÇ TAHKİM AVUKATI YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI!

2015 yılında kurulan Genç ISTAC Türkiye’de ve yurt dışında tahkim ve arabuluculuk alanlarında çalışan veya çalışmak isteyen, 40 yaş altı gençler arasında ulusal ve uluslararası alanda bir işbirliği ve iletişim platformudur. Genç ISTAC her yıl farazi tahkim yarışması düzenleyerek tahkim uygulamasının teşvik edilmesini sağlamaya çalışmaktadır. ISTAC, bu yıl ilk kez Arabuluculuk aşamasını da yarışma kapsamına almıştır.   Yarışma hem Arabulucuk hem Tahkim aşamalarından oluşacaktır.

Geçen yıldan bu yana YDÜ olarak katılımcısı olduğumuz bu yarışma, genç hukukçu adaylarının hem dünyada hem de Türkiye’de  gelişmekte olan alternatif uyuşmazlık çözüm yollarının etkin bir şekilde kavranmasını,  tahkim ve arabuluculuk müesseselerinin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaç edinmektedir.

Yarışma dili Türkçe olup yarışmada tahkim yargılamasının usûlüne ISTAC Tahkim ve Arabuluculuk Kuralları, uyuşmazlığın esasına ise Türk Hukuku uygulanacaktır. Takımlar en az 4 en fazla 6 kişi olarak oluşturulacaktır.

Yakın Doğu Hukuk Fakültesi olarak, uygulamaları ve etki alanı oldukça genişleyen alternatif uyuşmazlık çözüm yollarının, öğrencilerimiz tarafından daha iyi özümsenebilmesi ve  anlaşılabilmesi hedefiyle bu yıl da bu yarışmaya katılacağız. Yarışmaya katılmak isteyen Hukuk Fakültesi üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizin en geç 26.02.2021 tarihine kadar Yrd. Doç. Dr. Aysun Beydola’ya  ([email protected])  mail atmaları gerekmektedir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler ön eleme için online olarak görüşmeye çağrılacaklardır.

Başvuruda bulunacak olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz…