ÖNEMLİ DUYURU – SINAVLAR HAKKINDA

Sevgili Öğrenciler,

Üniversite yönetimi öğretim üyelerini online sınavın türü açısından serbest bıraktı, her bir hoca istediği tip online sınav yapacaktır. Öğretim  üyeleri sınavları yazılı, sözlü, test, sunum ve ödev karması yapabileceklerdir.

Sınavı online yapmayı tercih eden hocalarımız elektrik ve internet kesintisine karşı, farklılaşmış sorularla her dersin sınavını 4 ayrı tarihte yeni oturumlarla yapacaktır. Birine katılamayan veya sorunla karşılaşanlar farklı bir zamanda diğer oturuma katılabileceklerdir. Her ihtimale karşı da öğrencilere e sınav dışında seçenek de sunulacaktır. Ödev yapılacak hallerde ödevler intihal programlarından geçirilerek, alıntı olup olmadığı ve müşterek çalışma olup olmadığı incelenecektir. Her ders için uzem sisteminde sınav seçenekleri 1 hafta içinde duyurulacaktır.

Önemli olan öğrenmektir. 35. yıl meslek hayatımda, sınavın nasıl yapıldığının başarı yüzdesini değiştirmemiş olduğunu gördüm, yazılı, test ve sözlülerde oran pek değişmemekte olup, bütün öğrencilerimizin sınav şekli üzerine fikir yürütmek yerine bilgiye odaklanmasını, online derslere katılmasını, sisteme yüklenen materyalleri bir kaç kez okumalarını tavsiye eder, başarılar dilerim.

Prof. Dr. Elif Sonsuzoğlu

YDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı