2020/2021 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM MODELİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
2020-2021 Güz Dönemi Eğitim Modeli Hakkında Bilgilendirme
2020-2021 Güz döneminde yüz yüze eğitimin dijital ortamlarla destekleneceği alternatifli bir eğitim modeli uygulanacaktır. Bu modelde, aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulacaktır:
1. 2020-2021 Güz döneminde derslerimiz hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak yürütülecektir.
2. Pandemi nedeni ile Kıbrıs’a gelmeyi tercih etmeyecek öğrencilerimiz için tüm dersler çevrim içi olarak yürütülecektir. Çevrim içi olarak derslere katılmak isteyen öğrencilerimiz https://forms.gle/39UNSTZ4raVBJBn36 adresindeki formu doldurmaları gerekmektedir.
3. 2020-2021 Güz döneminde açılacak olan tüm derslerimiz UZEBİM platformu üzerinden açılacak ve derslere ait tüm materyaller bu platform üzerinden öğrencilerle paylaşılacaktır.
4. Yüz yüze eğitim modelini seçen öğrencilerimiz ise Üniversitemiz tarafından belirlenen sağlık önlemleri çerçevesinde sosyal mesafe ve hijyen kriterleri gözetilerek seyreltilmiş sınıflarda eğitimlerini alabileceklerdir.
5. Staj/Atölye/Laboratuvar gerektiren derslerimiz, ders içerikleri de göz önünde bulundurularak dijital destekli olarak tasarlanacaktır. Kampüse gelebilecek olan öğrencilerimiz için yüz yüze yapılacak staj/atölye/laboratuvar uygulamalarında gerekli tüm sağlık önlemleri alınacak ve seyreltilmiş eğitim verilecektir. Kampüse gelemeyecek durumda olan öğrencilerimiz için ise, gerektiği takdirde Güz veya Bahar dönemleri sonunda belirlenen takvim ve alınacak tedbirler içerisinde yapılacaktır.
6. Tüm değerlendirme süreçleri ders içerikleri de göz önünde bulundurularak ve çoğunlukla süreç odaklı değerlendirme yöntemleri kullanılarak UZEBİM veya öğretim üyelerinin belirleyeceği farklı dijital platformlar üzerinden dijital olarak gerçekleştirilecektir.
7. Ders Kayıtları 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacaktır.
8. 2020-2021 Akademik yılı Güz dönemi dersleri 5 Ekim 2020 tarihinde başlayacaktır.
Üniversitemizin tavsiyesi, öğrencilerimizin yüz yüze sağlanacak olan kaliteli eğitim olanaklarından mümkün olduğunca yararlanabilmeleri için uygun olan durumlarda kampüste bulunmaları yönündedir. Salgının seyrine göre ve KKTC Bakanlar Kurulu’nun ileriki tarihlerde alacağı kararlar doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılabilecektir. Bu vesileyle yeniden vurgulamak isteriz ki, Üniversitemiz, salgının seyrine göre öğrencilerimizi hiçbir koşulda mağdur etmeyecek her türlü önlem ve kararı alacaktır.